„Gyvename tam, kad valgytume skaniai“   (Beata Nicholson)

                                       
Čia rasite nesudėtingus ir gardžius, mūsų išmėgintus valgių receptus. Jeigu Jūs taip pat norite pasidalyti savo kulinarinėmis idėjomis, patalpinti savo firminio patiekalo receptą, rašykite  el. pašto adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. . Lauksime!

„Dangiškas datulių pyragas pagal Beatą“

Jums reikės:

200 g džiovintų datulių be kauliukų nuotrauka iš Beatos Nicholson tinklaraščio
1 nubraukto šaukštelio sodos
150 ml verdančio vandens
150 g kambario temperatūros minkšto sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių, lengvai suplaktų
170 g miltų
1 apelsino
Saujelės kapotų graikinių riešutų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Glaistui reikės:

40 g sviesto
150 g cukraus
200 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimas:

Paruoškite orkaitę – ją įkainti iki 180°C. Paprastą apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, o šonus ištepti sviestu. Pirmas žingsnis – suminkštinti datules. Datules sudėti į puodą ir užpilti verdančiu vandeniu bei apibarstyti soda, nes ji padės datulėms suminkštėti kur kas greičiau. Viską užvirinti ir nuolatos maišant virti apie 5 minutes, kol datulės pasidarys košelės konsistencijos ir sugers didžiąją dalį vandens. Tuomet datules atidėti į šalį atvėsti. Atskirame puode kambario temperatūros sviestą plakti elektriniu plakikliu kol jis pradės šviesėti. Tuomet suberti cukrų ir plakti tol kol sviestinis kremas bus balsvos spalvos bei purus. Po truputį pilti lengvai suplaktus kiaušinius (po šaukštą vienu kartu) ir viską sukti plakikliu iki vientisos masės. Tuomet įtarkuoti apelsino žievelę ir vėl viską išmaišyti. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir suberti į tešlą. Viską išmaišyti, kol tešla taps vientisa. Neisigąskite, jei darosi sunku maišyti ir tešla atrodo per tiršta –įmaišykite datules ir graikinius riešutus – vanduo iš datulių šiek tiek atskies tešlą ir padarys ją truputį violetinės spalvos, tačiau tąsią ir klampią. Tešlą sukrėsti į kepimo formą, atsargiai išlyginti paviršių ir kepti orkaitėje apie valandą – tik nuolat prižiūrėkite, kad pyragas neperkeptų. Iškeptą išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti bent valandai, nes jei glajų pilsite ant dar šilto pyrago – jis tiesiog nutekės. Glajui pagaminti tereikia sudėti sviestą, grietinėlę ir cukrų į puodą ir nuolat maišant užvirinti. Masę reiktų virti apie 10 minučių kol gausite balsvą, tirštą ir į kondensuotą pieną panašų glajų. Svarbiausia neleisti jam prisvilti. Kai glajus jau paruoštas, tiesiog užpilkite jį ant atvėsusio pyrago ir paskirstykite tolygiai. Jis pradės stingti iš karto. Kad pyragas atrodytų dar šventiškiau, galima jį apibarstyti kapotais graikiniais riešutais. Skanaus!

Recepto tekstas ir nuotrauka paimti iš Beatos Nicholson tinklaraščio

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

Versti puslapį

Partneriai ir rėmėjai

eiflblackpos pasvalys lus biciulis0 joniskelis

Projektą įgyvendinti pagelbėjo labai daug partnerių su kuriais užmegzti glaudūs bendradarbiavimo ryšiai Skaityti daugiau...